داشتن جلوهای زیبا و جذاب برای تمامی افراد به ویژه بانوان بسیار مهم است. یکی از بخشهای تاثیرگذار در زیبایی چهره و ظاهر هر فرد موهای زیبا و شاداب میباشد. یکی از روشهای تاثیرگذار برای شادابی و لطافت بخشیدن به موها انجام ریباندینگ مو است. ریباندینگ مو یکی از روشهای موثر در درمان موهای وز، مجعد و فر است. این تکنیک با استفاده از مواد شیمیایی انجام شده و طی فرایند انجام آن بافت طبیعی مو تغییر داده میشود و پیوندهای فولیکولهای مو گسسته و سپس به گونهای دیگر دوباره ایجاد میشوند که همین امر تغییر ظاهری، نرمی، شادابی و لطافت مو را به دنبال دارد. توجه داشته باشید که انجام تکنیک ریباندینگ مو حساس بوده و شما به تنهایی قادر به انجام آن نیستید و برای مشاهده نتیجه مطلوب و مناسب باید به یک آرایشگاه حرفهای مراجعه کنید و ریباندینگ مو خود را نزد یک آرایشگر حرفهای انجام دهید. در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت میان کراتینه و ریباندینگ، مراحل انجام ریباندینگ، مزایا ریباندینگ مو، عوارض ریباندینگ مو و مراقبتهای پس از انجام آن خواهیم پرداخت.
تفاوت ریباندینگ و کراتینه چیست؟
ریباندینگ مو با استفاده از مواد شیمیایی باعث صاف و لخت شدن موها میشود. در ریباندینگ مواد شیمیایی به عمق مو نفوذ کرده و ساختار مو را تغییر میدهد و باعث صافی آن میشود. در این روش موهای ریباندینگ شده حالت ترمیم ندارند و تنها ساقه مو به حالت صاف و ابریشمی تغییر پیدا میکند. اما کراتینه مو حالتی درمانی دارد و جهت اصلاح ساختار پروتئین مو مورد استفاده قرار میگیرد و همین امر ظاهری صاف و لخت به موها میبخشد. در ریباندینگ مو پس از رشد دوباره، موها نظم خود را به کلی از دست میدهند و ناهماهنگ میشوند. برخلاف کراتین ریباندینگ مو روی موهای رنگ شده انجام نمیشود. اگر چه که تفاوتهای زیادی میان کراتین و ریباندینگ مو وجود دارد اما هدف اصلی هر دو آنها صاف و ابریشمی شدن موها است.
مراحل انجام ریباندینگ مو
همانطور که گفته شد ریباندینگ مو یک فرایند حساس بوده و انجام اشتباه آن میتواند به موها آسیب زیادی برساند. از این رو برای انجام اصولی آن باید به آرایشگاه مراجعه کنید. ریباندینگ مو در آرایشگاهها شامل چندین مرحله مختلف است که حدود چند ساعت زمان میبرد. در ادامه این بخش به بررسی مراحل انجام ریباندینگ مو میپردازیم.
- ابتدا موها با شامپویی مناسب شسته میشود.
- سپس موها به طور طبیعی یا با استفاده از سشوار خشک میشود.
- موها بسته به حجم و بافت آنها به چند دسته تقسیم میشوند.
- در این مرحله ماده ریباندینگ روی موها قرار گرفته و مالش داده میشود و سپس 30 الی 45 دقیقه این مواد روی مو میماند.
- موها بسته به بافت و حجم حدود 10 الی 40 دقیقه بخار داده میشوند.
- موها شسته و خشک میشوند.
- یک لوسیون کراتین به موها مالیده شده و بعد با اتوی سرامیکی صاف میشوند.
- یک خنثی کننده برای مراقبت از پیوندهای مو روی آن مالش داده شده و تا ۳۰ ثانیه باقی میماند.
- در نهایت موها با آب سرد آبکشی شده و یک بار دیگر صاف میشوند.
بیشتر بخوانید: ویتامینه مو چیست؟ + انواع،مراحل و فواید ویتامینه مو
مزایا ریباندینگ مو
ریباندینگ مو مانند هر تکنیک زیبایی و آرایشی دیگر با مزایای فراوانی همراه است. پس از انجام ریباندینگ مو، موهای وز و مجعد شما به موهای لخت و ابریشمی تبدیل میشود. یکی از مزایای مهم ریباندینگ مو رفع مو خوره میباشد. توجه داشته باشید که انجام ریباندینگ مو برای افرادی که موهای نازک، رنگ شده، دکلره شده و ضعیف دارند مناسب نیست و علاوه بر اینکه هیچ کمکی به بهبود موهای شما نمیکند حتی میتواند به موهای شما آسیب برساند. بهترین گزینه برای چنین افرادی استفاده از تکنیک نانو ریباندینگ مو است. نانو ریباندینگ به موهای ضعیف آسیبی نمیرساند و تاثیر بینظیری روی بهبود موها دارد. انجام ریباندینگ مو باعث براق شدن موها، حالت دهی بهتر و کاهش موخوره و وز مو میشود و ظاهری جذاب و شاداب به موها میبخشد.
عوارض ریباندینگ مو
ریباندینگ مو جدا از مزایای متعددی که دارد مانند هر تکنیک دیگری دارای معایبی نیز هست. از عوارض ریباندینگ مو میتوان به ضعیف و حساس شدن مو، آسیب رساندن به پوست سر، امکان ایجاد ریزش مو و امکان مجعد شدن دوباره مو اشاره کرد. استفاده از مواد شیمیایی در این روش میتواند باعث حساس و ضعیف شدن مو شود. همچنین گرمایی که توسط اتو برای صاف کردن موها استفاده میشود میتواند به پوست سر آسیب برساند. بنابراین پیش از انجام هر اقدامی برای ریباندینگ مو باید عوارض آن را نیز در نظر داشته باشید.
مراقبتهای پس از ریباندینگ مو
ریباندینگ مو نیزمانند هر تکنیک دیگری برای افزایش ماندگاری و کاهش آسیبهای ممکن نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. از آنجایی که ریباندینگ مو یکی از تکنیکهای است که در اثر انجام غیر اصولی آن میتواند عوارض متعددی را در پی داشته باشد، ضروری میباشد که مراقبتهای لازم را پس از انجام ریباندینگ انجام دهید. مراقبتهای لازم پس از انجام ریباندینگ مو شامل موارد زیر میشود.
- تا سه روز پس از ریباندینگ مو استخر نروید و موهای خود را خیس نکنید.
- تا یک ماه پس از انجام ریباندینگ باید موهای خود را باز نگه دارید و آن را نبندید.
- موقع خواب موهای خود را به صورت صاف روی متکا قرار دهید.
- هنگام شستن موها از آب داغ استفاده نکنید.
- پس از انجام ریباندینگ دیگر نباید از شامپوهای معمولی استفاده کنید و با مشورت آرایشگر خود باید از شامپوهای مخصوص استفاده نمایید.
- شش ماه بعد از ریباندینگ مو آن را ترمیم کنید.
آموزش ببینید: دوره آموزش کراتینه و احیای مو
سخن پایانی
موهای زیبا و شاداب تاثیر بسیاری روی زیبایی و جذابیت چهره و ظاهر هر فرد دارد و از این رو امروزه بسیاری از بانوان به دنبال روشهای صافی و شادابی مو هستند که یکی از این روشها ریباندینگ مو است. ریباندینگ مو یک روش با استفاده از مواد شیمیایی است که در صاف و لخت کردن موها کاربرد دارد. اگرچه که ریباندینگ مو دارای مزایای متعددی است اما انجام غیر اصولی آن به موها و گاها پوست سر نیز میتواند آسیب برساند. از این رو باید برای انجام آن نزد آرایشگرهای حرفهای بروید و پس از انجام ریباندینگ مو نیز برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از ایجاد آسیب در موها باید مراقبتهای لازم را انجام دهید و از داشتن موهایی صاف و ابریشمی لذت ببرید.